Wat is een Kindercoach?

puzzle-grijsHet inschakelen van een kindercoach kan een prima oplossing zijn. Zeker wanneer er gewoon even extra begeleiding gewenst is. Een kindercoach kan dat stukje bieden waar een ouder of leerkracht soms lastig bij komt. Een kindercoach biedt kortdurende hulp, om kinderen en ouders het stukje te helpen zoeken, zodat ze hun eigen puzzel/problemen leren op te lossen.

Een kindercoach onderzoekt de hulpvraag van het kind op het gebied van gedrag, emoties en/of het leren. Samen met het kind onderzoekt de kindercoach wat er nodig is om het doel te bereiken. Het kind legt het volgende stukje van de puzzel en kan dan zelf weer verder gaan.

Een kindercoach luistert, stelt vragen, begeleidt, stimuleert en spiegelt het gedrag aan de hand van verschillende methodieken om zo te proberen samen tot een oplossing te komen. Verder leert een kindercoach om kinderen en jongeren zelf te laten ontdekken waar hun eigen kracht, kwaliteiten en vaardigheden liggen en deze zo goed mogelijk te benutten.

Kindercoach Jenny neemt in een rustige omgeving alle tijd voor het kind. Door écht te luisteren en te kijken wat het kind nodig heeft, kunnen er vaak in een relatief korte tijd grote stappen worden gemaakt.

Als Kindercoach Jenny werk ik dan ook met korte termijndoelen, die vanuit het kind komen en haalbaar zijn voor het kind. Ik zorg ervoor dat kinderen nadenken, bewust worden, praten, werken en antwoord geven op hun eigen vragen. Zodat ze zelf met meer zelfvertrouwen en vol levenslust weer zelf verder gaan met hun eigen puzzel. Als kindercoach heb ik respect voor alle vragen en/of problemen, groot of klein. De hulpvraag van het kind staat centraal.uitdagingen

Kortom: Kindercoach Jenny biedt coaching voor kinderen en jongeren met als doel:

  • Eigen talenten, kwaliteiten en mogelijkheden (her-)ontdekken
  • Meer zelfvertrouwen krijgen
  • Een positieve kijk op jezelf hebben
  • Sterker in de wereld staan
  • Helder communiceren met de wereld om je heen
  • Blij met jezelf zijn

Rust