Kindercoach Jenny

Kindercoach JennyMijn eigen naam is uitgangspunt voor mijn visie:

Jezelf
Wees jezelf, laat zien wat je kunt. Accepteer wie je bent, je bent goed zoals je bent. En laat een ander ook zichzelf zijn, wees oordeelloos. Als je respect hebt voor jezelf en elkaar, kun je goed samenwerken. Geef jezelf en een ander de ruimte. Wees jezelf en gun een ander dat ook.

Eigenwijze
Op jouw eigen manier/wijze. Vertrouw op jezelf. Wees niet bang om door te zetten. Wees op jouw eigen wijze wijs, kies je eigen weg en sta open voor anderen. Zij kunnen je helpen, ze kunnen je een andere richting laten ontdekken.

Nieuwsgierig
Leer de wereld om je heen kennen. Als je mensen beter leert kennen, begrijp je   elkaar beter. Ontdek nieuwe dingen, blijf nieuwsgierig. Wees creatief. Kijk en onderzoek meerdere oplossingen.

Nemen en geven
Nemen en geven horen bij elkaar. Neem een ander zoals hij/zij is. Geef aandacht, alles wat je aandacht geeft groeit. Neem initiatief om verder te gaan.

Yes!
Yes, het is gelukt!
Wat je ook doet, hoe je het ook doet, hoe groot of klein het ook is. Hopelijk kun je dit zeggen. Soms zal iets anders gaan dan je dacht. Denk dan: Jammer, hoe kan het de volgende keer wel lukken? Vraag zo nodig een ander om hulp!

Verleden

Mijn naam is Jenny van Aalten-Maters, getrouwd, moeder van twee kinderen en ik ben kindercoach. Na tweeëntwintig jaar in het basisonderwijs gewerkt te hebben, was ik toe aan iets anders. Tijdens mijn loopbaan in het onderwijs heb ik met veel verschillende kinderen in groep 1 tot en met 8 gewerkt. Altijd met veel plezier en passie! Ik vind het nog steeds heerlijk om met kinderen te werken, hen te laten ontdekken dat ze veel talenten en kwaliteiten in zich hebben. Binnen de randvoorwaarden van het onderwijs kon ik onvoldoende op de behoeften van de kinderen inspelen. Zo ontstond de wens om mijn eigen praktijk te starten om daar kinderen, jongeren en hun begeleiders op een andere manier verder te kunnen helpen. Om deze redenen besloot ik opnieuw de studieboeken in te duiken en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Een positieve benadering van problemen en denken in mogelijkheden, dat was wat ik zocht. Niet gericht op het verleden, maar op het nu, met de blik op de toekomst gericht. En natuurlijk: het kind centraal! Zodoende ben ik de 1-jarige HBO kindercoach opleiding bij BGL gaan volgen. Naast de nodige theorieën opgedaan te hebben, ben ik zelf een wijzer en ‘rijker’ mens geworden. Ook heb ik tijdens de opleiding verschillende kinderen gecoacht.

Heden

Nu heb ik als kindercoach mijn eigen praktijk Kindercoach Jenny. Doel van mijn werk is kinderen te coachen, die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken op bijvoorbeeld sociaal-emotioneel gebied. De hulpvraag van het kind staat centraal, wat is het probleem voor het kind en hoe wil hij/zij het wel. Kinderen in hun eigen kracht zetten en hun zelfvertrouwen laten (her-)ontdekken. Elk kind is uniek! En elke situatie is uniek! En soms heeft een kind nú wat hulp nodig om in de toekomst, als volwassene, gelukkig in het leven te staan. Ik wil graag mijn stukje hieraan bijdragen. Op zoek gaan naar oplossingen en niet denken vanuit problemen, is voor mij een belangrijk uitgangspunt. Het uitgaan van dat wat werkt is daarvoor de basis; kijken naar mogelijkheden. Ik leer het kind stappen te zetten in de goede richting, zodat hij of zij zelf weer verder kan. En samen halen we dat doel, daar gáán we voor! Een individuele aanpak bij kindercoaching betekent voor mij wel dat ik het kind als geheel zie en daar horen altijd ook het gezin en de omgeving bij. Waar mensen samenwerken, daar is beweging.

Toekomst

Ik blijf vooruit kijken, mezelf ontwikkelen en zoeken naar inspiratie. Een van mijn wensen op dit vlak is om mezelf te verbreden in de ondersteuning van kinderen en ouders. Oplossingsgericht werken en Geweldloze Communicatie zijn mijn speerpunten. Hiervoor neem ik regelmatig deel aan een intervisiegroep, cursusdagen en workshops.

puzzle-donker