Relax Kids

Relax Kids  bestaat uit een 7 stappen systeem, waardoor kinderen leren zich rustig, gefocust en ontspannen te voelen.bg

Relax Kids is een methode ontwikkelt door Marneta Viegas. Om een beeld te krijgen wat het inhoud, bekijk het filmpje hier Deze methode heeft zichzelf al vele malen bewezen en wordt inmiddels al op vele scholen en gezinnen in Groot Brittannië gebruikt. De resultaten zijn verbluffend. Kijk voor meer informatie op de Engelse website van Relax Kids. Nu zijn deze lessen ook in Nederland te volgen.

Tijdens mijn lessen heb ik mooie ervaringen, bewustwordingen en uitspraken van kinderen gehoord. Na twee lessen waren er al kinderen, die duidelijk aan konden geven hoe ze deze oefeningen zelf kunnen gebruiken. Opmerkingen als …’ik heb thuis het verhaal nogmaals geluisterd, in mijn hoofd’, ‘ik wil het gebruiken als ik niet kan slapen’ en ‘ik wil het gebruiken als ik boos ben…’ Ook zijn er kinderen die een eigen doelstelling hebben voorgesteld. En er zijn kinderen die gewoon genieten!

Doordat er in kleine groepjes wordt gewerkt is er voor ieder kind individuele aandacht. En juist om vanuit mijn coachende houding te komen tot persoonlijke groei. Hieronder lees je per onderdeel de mogelijkheden.

Ook is er een mogelijkheid bij voldoende belangstelling om op een andere locatie in de omgeving de lessen te gaan starten. Neem gerust contact op, zodat we samen kunnen bespreken wat er mogelijk is.

Er is ook een aanbod voor scholen.

Relax Kids lessen

voor alle kinderen uit groep 3 t/m 6  

Bij deze lessen ligt de nadruk op ontladen van energie, plezier ervaren en vooral doen en beleven. Relax Kids is spelenderwijs in balans komen. Een uurtje helemaal tot jezelf komen.

Ga mee op een bijzonder avontuur en ontdek hoe je d.m.v. beweging, spel, massage,  visualisatie, affirmaties en ademhalingstechnieken helemaal tot ontspanning kunt komen.

foto website Relax kids groterEn niet alleen dat, kinderen zitten beter in hun vel, krijgen meer zelfvertrouwen, kunnen zich beter concentreren, slapen beter, kunnen beter met stress omgaan en leren hun grenzen kennen en aangeven. Ze kunnen beter omgaan met emoties, zoals boosheid, angst en verdriet. Ze hebben meer respect voor zichzelf en anderen.

De oefeningen zijn thuis of op school ook gemakkelijk te doen. Wanneer het kind voelt dat het even niet zo goed gaat, bang of onrustig wordt kan het kind voor zichzelf een oefening inzetten om uit zichzelf de rust te behouden.

Ze krijgen vaardigheden aangeleerd die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken.

Op dit moment zal op korte termijn geen nieuwe groep starten. Informeer naar de andere mogelijkheden.

 

Kosten: een leskaart met 10 lessen kost € 79,50

De eerste les is altijd een proefles. Per groep is er plaats voor maximaal 6 kinderen.Het is mogelijk om tussentijds in te stromen. De lessen vinden plaats in mijn praktijk aan de Kampsestraat 22 in Angeren.

Bij voldoende belangstelling kan ik twee groepen maken en de leeftijden splitsen, groep 3/4 en 5/6.

Chill Skills cursus

voor alle kinderen uit groep 7/8 en brugklassers

De Chill Skills cursus ligt in het verlengde van Relax Kids en dan voor oudere kinderen. Behalve ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en visualisatie gaan we het ook hebben over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

– Positief denken – Visualisatie -Stress, wat is dat nou precies en hoe ga je er mee om – Hoe ga je om met boosheid en andere stemmingen – Gezond leven – Goed voor jezelf zorgen – Gelukkig zijn – ZelfvertrouwenRust

Kinderen leren hoe ze in balans kunnen komen en worden bewuster van wat ze zelf belangrijk vinden.  Ze leren zichzelf beter kennen en te vertrouwen op zichzelf. Hierdoor zijn ze in staat om beter om te gaan met stress, zich te focussen en te ontspannen bijvoorbeeld voor een toets of het maken van huiswerk.

Je kind krijgt wekelijks een aanvulling in de inspiratiemap met eigen ervaringen om mee naar huis te nemen. Hiermee kunnen thuis en op school de oefeningen gericht en naar eigen inzicht en behoeften ingezet worden. Een vaardigheid om levenslang van te genieten!

Op dit moment zal op korte termijn geen nieuwe groep starten. Informeer naar de andere mogelijkheden!

 Kosten: € 86,50

De lessen vinden plaats in mijn praktijk aan de Kampsestraat 22 in Angeren.

Het is helaas niet mogelijk om later in te stromen. Neem gerust contact op om te informeren naar de mogelijkheden.

Kind-ouder Relax Kids les

puzzle-donkerLeeftijd kind: 4- ongeveer 10 jaar.

Een heerlijk ontspannen uurtje samen met je kind. We doen ontspanningsoefeningen, stretchoefeningen, gaan masseren en eindigen met een geleide meditatie. Je bent een uur lang heel intensief en gericht op elkaar. Hoe mooi is het om totale aandacht voor je kind te ervaren.

En je doet ideetjes op, om samen thuis met jouw kind te ontspannen.

Datum en tijd: in overleg

Kosten: € 59,00 voor kind en ouder samen.

De lessen vinden plaats in mijn praktijk aan de Kampsestraat 22 in Angeren.

Opties:

  • Het is mogelijk om meerdere lessen tegen een gereduceerd tarief vooraf te betalen.
  • Een sessie voor meerdere kinderen en ouders tegen een gereduceerd tarief.
  • Op locatie, bijvoorbeeld bij jullie thuis, samen met het hele gezin.
  • Een Chill en Chat, gezellig met vriendinnen of buurvrouwen met kinderen.