Een Kindercoach?

vriendjesGoed dat je hier een kijkje komt nemen. Ik ben Jenny en jij vraagt je misschien af wat ik doe. Lees maar….

Een kindercoach? Is dat iets voor jou? Hieronder kun je een korte uitleg voor kinderen lezen.

kcj2

  • Heb je steeds ruzie?
  • Heb je vaak last van buikpijn of hoofdpijn?
  • Misschien pieker je over van alles en nog wat.
  • Of ze klagen steeds dat je zo druk bent en niet luistert.
  • Lijkt het wel of je nooit iets goed doet?
  • Of lijkt het of niemand je aardig vindt en niemand je begrijpt?
  • Is het thuis of op school voor jou niet fijn?
  • Of… lijkt jouw leven wel een puzzel?

Is dat bij jou zo? En wil je dat graag veranderen? Ik weet zeker dat jij dat kan!

Met een beetje hulp van mij, Kindercoach Jenny, kan ook jij dat voor elkaar krijgen!

 

 

Hoe werkt het?

Wat ik wil is dat jij je prettiger voelt. Dat je leert om makkelijker en met meer plezier om te gaan met lastige situaties. Het maakt voor mij niet uit, wat het probleem is dat jij nu ervaart. Ik vind niets gek.hoe is dat bij jou?

Wat we gaan doen? Dat ligt eraan waar jij mee zit en wat jij graag doet! En natuurlijk hoe oud je bent.

We maken eerst een afspraak bij mij in de praktijk. Daarna kom je één keer in de week naar mij. In mijn praktijk Kindercoach Jenny is het heel gezellig, er staan allemaal spelletjes, knutselspullen en nog veel meer. Jij mag kiezen wat je wilt doen. Misschien wil je praten, wandelen of spelen. Of niets doen. Dat kan ook. Je mag alles kiezen wat jou helpt om je fijn en vertrouwd te voelen.

jouw oplossing is de volgende stapWe gaan samen niet alleen kijken waar je last van hebt. We kijken ook waar je allemaal goed in bent! Daardoor leer je jezelf kennen. Je ontdekt hoe je beter met lastige dingen om kunt gaan en hoe je aan anderen duidelijk kunt maken wat jij wilt.

We gaan dus samen kijken hoe jij jouw probleem kunt oplossen, welk puzzelstukje je nu nodig hebt om de volgende stap te zetten. Dat hoeft niet allemaal in één keer, je kunt een paar keer komen. Net zolang tot jij je weer fijn voelt en weer helemaal alleen verder kunt!

 

De meeste kinderen komen zo’n 5 tot 8 keer bij mij. En wanneer je tussendoor even hulp nodig hebt, kun je mij altijd bellen of mailen. We gaan het samen doen.

Je ouder(s)

puzzle-okerVoordat je bij mij komt heb ik een gesprek met je ouder(s). Zij vertellen mij dan wat zij denken dat het probleem is. En wat zij graag voor jou willen. Wil je graag bij dit gesprek zijn, dan mag je dat natuurlijk vragen.

Als jij en ik elkaar drie keer gezien hebben, maak ik een verslag voor je ouders. Ik wil dan graag van je ouders horen hoe zij vinden dat het met je gaat. En ik kijk met jouw ouders hoe zij jou het beste kunnen helpen. Ik spreek dan wel eerst met jou af wat ik wel en niet mag vertellen aan je ouders. Alles wat jij zegt en vertelt tegen mij blijft bij mij.

Tot slot

Ik hoop dat ik een klein beetje heb kunnen uitleggen wat ik doe. Misschien vind je het de eerste keer een beetje spannend. Dat is normaal en mag je ook gewoon tegen me zeggen. Heb je nog vragen dan kun je (of je ouders) mij altijd bellen of mailen. Zo weet je van te voren alvast een klein beetje wat je kunt verwachten.welkom